Hungarian Challenge 2010 - 1. hely és Bázakerettye 3. hely

2010. szeptember 13. - 21:14

Sziasztok!

Ahogy címben is láthatjátok, megnyertük a 2010-es Hungarian Challenge-et, noha most sem sikerült a dobogó legfelső fokára felállnunk.

Azt már régen tudtuk, hogy Norbi nem fog tudni eljönni erre a futamra, és sajnos csapatunk már szinte állandó vendégszereplője, Zsófi sem tudott most csatlakozni. Norbi azért erősítette a csapatot azzal, hogy reggel kijött a rajtra, mindenki fel is fedezte mindjárt a két autó hasonlóságát, és azt hitték máris két autóval indulunk, de nem. Mint már írtam a csapat két új taggal bővült, Zalánnal és Krisztiánnal, és első együtt versenyzésünk ellenére nagyon jól tudtunk együttműködni.

Szombaton reggel 7-kor gyülekeztünk Törökbálinton, a TóPark-ban, és 8-kor volt hivatalosan a rajt. Az első feladat egy kis távirányítós elektromos motorcsónak vezetése lett volna egy szlalom pályán a törökbálinti tavon, de a bemutatón a kis ladik mindjárt beadta a kulcsot, így ez a feladat elmaradt. (Helyben mindjárt megbeszéltük, hogy az ilyen távirányítós járgányokból az autó a legpraktikusabb, mert a hajó a vizen áll meg, be kell menni érte, a repülő meg lezuhan, összetörik, egy autóért meg csak el kell sétálni.)

A szombati szintidő 8 óra volt, és egy teljesen újfajta, pecsételős feladattal lett megbolondítva az egész, azaz bizonyos településeken kellett pecsétet szerezni, bármilyen helyi vállalkozástól (kivéve benzinkút). 30 ilyen település volt megadva, és néha olyan települések is voltak, amik nem estek útba. A saras terep és az eső ellenére az első pár órában nagyon jól haladtunk, a pecsétek is gyűltek, minden a legjobban ment. Két egymást követő pontnál nem földúton mentünk végig, hanem bementünk egy majdnem útbaeső faluba, hogy pecsétet szerezzünk, majd kinéztünk egy kivezető földutat, ami egészen jó irányba haladt a következő pont felé. Már az elején látszott, hogy az utat nem nagyon használják, de ez nem szokott gondot okozni számunkra. Az autó egyszercsak megállt, majd nem mozdult se előre se hátra, kiszálltunk, megnéztük, mindkét híd felült. Próbáltuk a kocsit megemelni, a kerekek alá pakolni, de sajnos ez sem segített. Szerencsére sikerült elérnünk a Csontbrigádot, akik párszáz méterre voltak tőlünk, és jöttek is segíteni. Ugyanazon az úton szemben ők is elakadtak, de sikerült magukat kicsörlőzni, majd minket is kicsörlőztek. Volt még elöttünk pár gödör (volt amelyik 1 méter széles és 1,5 méter mély volt), de szerencsére a Csontbrigád homokvasai és az emberi erő átsegített minket ezeken. 2 óra veszteség után rohantunk is tovább, de a végén elég sok pontot ki kellett hagynunk ahhoz, hogy a szintidőn belül beérjünk a zánkai ifjúsági centrumba.

A célbaérés után volt még pár feladatunk, amolyan Team Spirit félék: íjászkodás, vitorlázás, kötélpályás kalandpark. Az íjászkodással kezdtünk, amit Zalán vállalt magára, és 2 pontot sikerült így szereznünk. Aztán lementünk a kikötőbe ahol egy kis Laser-rel kellett egy bóját megkerülni időre. Szél persze nem volt semmi, úgyhogy csak a kormánylapát mozgatásával lehetett haladni. Ezt a feladatot rám osztották, kicsit még túl is teljesítettem. Ahogy ráléptem a kis hajóra, nagyon a szélére léptem, így az mindjárt megdölt és elkezdett távolodni a mólótól, én meg a vízbe estem. :) A meglepetés nagyobb volt mint a baj, a víz nem volt hideg, a parton állók meg gyorsan kihúztak. A második hajóra szállásom már sikeres volt, így sikerült megcsinálni a feladatot és a 4. időt sikerült összelapátolnom. (Akivel ezután találkoztunk, már mindenki tudta, hogy vízbe estem, de tényleg mindenki!) Az utolsó feladat volt a kötélpálya, ami Krisztiánnak egyébként is feküdt, azt is sikeresen teljesítettük.

Az első nap 262 pontot szereztünk, így 48 ponttal voltunk lemaradva az első helyen álló Saslevestől és 40 ponttal a második Csontbrigádtól.

Második nap minden a legnagyobb rendben zajlott, most mi segítettük a Csontbrigádot, akiknek elment az első hajtásuk, majd anélkül is megpróbálták teljesíteni a feladatokat. Az 5 órás szintidő egy kicsit így kevésnek bizonyult, a végén 2 feladatot ki kellett hagynunk, de futópercre beértünk a célba, és sikerült is hozni az elöttünk állókon, de sajnos nem annyit, hogy előrébb léphessünk.

A végeredmény szerint a Sasleves Rally Team lett az első 468 ponttal, a Csontbrigád a második 444 ponttal, és csak 5 ponttal lemaradva, 439 ponttal végeztünk a harmadik helyen. Nem sok kellett volna, de mostanában az elakadások mindig megnehezítik a dolgunkat. Mindenesetre nagyon jól éreztük magunkat, az útvonal nagyon klassz volt, és a sáros utakon is volt kihívás rendesen, sőt rázós helyzet is elég.

Képek hamarosan...

Lustee 0 komment

Kommentek

Eddig még senki nem szólt hozzá.

A kommenteléshez be kell jelentkezned!