MKB Túrkeve - A jól megszokott 3. helyen

2010. július 11. - 18:19

Sziasztok!

Megszületett a végeredmény, a Kalandrallykon már oly jól megszokott harmadik helyen végeztünk. Úgy néz ki, hogy nekünk bérelt helyünk van már a dobogó ezen fokán. Ezúttal a dolog pikantériája az, hogy csak 30 ponttal maradtunk le a második helyről, de úgy, hogy a mai napon kaptunk 50 pont levonást gyorshajtásért. A dolog ügy következett be, hogy a gyorshajtások értékelése köszönő viszonyban sincsen a szabályzatban leírtakkal és a szabályismertetőkön elhangzottakkal.

Úgy tudtuk ugyanis, hogy a sebességet az egyes sebességzónákban átlagolják és az átlag túllépése számít túllépésnek és így büntetendő cselekménynek. Ezért egy hosszabb aszfaltos összekötőn megengedtünk magunknak 96 km/órás sebességet hiszen a kanyarokban, a lassításoknál, a megállásoknál ezt bőven le dolgozzuk úgy is. Mint az kiderült ez végzetes hiba volt, mert az átlagolás nem a teljes szakaszon hanem minden 9 másodpercben történik, így a 96 sajnos túl soknak bizonyult.

Nem ez az első eset amikor finoman szólva sem egyértelmű a szabályzat és ilyenkor többnyire azt a választ kapjuk a szervezőktől, hogy igazatok van, de most nem tudunk mit csinálni, majd legközelebbre jobb lesz. Ez a harmadik verseny volt, kérdem én mikor lesz végre jó? A másik meg, hogy ha igazunk van és ezzel elbuktatnak minket egy helyezéssel akkor miért elfogadható válasz az, hogy most nem tudunk vele mit csinálni??

Természetesen vitáztunk velük most is, és most is ugyanazt kaptuk, de ezúttal nagyon nehezen nyeljük le. Kissé tehát beárnyékolta a hétvégét a legvége, de azért tényleg nagyon szuperül éreztük magunkat két napig a túrkevei pusztaságon és nagyon jót versenyeztünk.

3. helyezés tehát ismét és az összetett második is stabilan maradt ezzel.

Köszönjük a szurkolást mindenkinek!

norbee 0 komment

Kommentek

Eddig még senki nem szólt hozzá.

A kommenteléshez be kell jelentkezned!