Hungarian Challenge: új időpont, új cél, és vége egy sorozatnak

2010. június 16. - 22:25

Sziasztok!

Ma végre újabb hírlevelet kaptunk a Hungarian Challenge szervezőitől. Mint azt  nemrég írtuk, engedélyeztetési problémákra hivatkozva lefújták a most hétvégére meghírdetett Budapest - Bázakerettye futamot, és mostanáig nem tudtuk hogy mikor lesz ez bepótolva.

Kis magyarázat: Ez azért érdekes számunkra, mert ez egy versenysorozat, aminek van összetett eredménye. Ahhoz hogy ebben a csapatunk jó helyezést érhessen el minden versenyen ott kell lennünk. Akik versenyezni szeretnének az évadban, általában úgy tervezik egyéb programjaikat, hogy az ne ütközzön egyik futammal sem. Szóval ilyenkor felborul a gondosan megtervezett beosztás, és csak remélni lehet hogy nem ütközik az új időpont semmi mással.

Tehát végre megtudtuk, hogy legközelebb július 24-25-én Ibrányba megyünk, abból az apropóból, hogy adományainkkal támogassuk a felsőzsolcai és edelényi árvízkárosultakat. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy a térségben addigra mennyire lesznek járhatóak a földutak - elvégre ez mégiscsak offroad verseny kellene hogy legyen. Másrészt mivel mi azért versenyezni szeretnénk, és lehetőleg a legjobb eredményre hajtunk, bármennyire is jó ötlet az adományozás, nem fogjuk versenyre telepakolni a kocsinkat adományokkal. Szerintem ezt a szervezők nem gondolták végig.

Sajnos az idei sorozat utolsó versenyének célja is módosul, Makó helyett Bázakerettyére megyünk. Habár szeretjük Bázakerettyét, a környék, az útvonal és a bázakerettyei termálfürdő is mellette szól, de nem értjük hogy miért kell egy már hagyományosnak mondható futamot kivenni a naptárból - idén lenne az ötödik Budapest - Makó -, ami nem mellesleg a legnépesebb futam is szokott lenni. Tehát Budapest - Bázakerettye: szeptember 11-12.

Úgy tűnik ezzel vége egy sorozatnak, ugyanis az egész hazai tájékozódási tereprally-nak vagy kalandrally-nak nevezhető sport féleséget az első Budapest - Makó hozta létre. Mi is ezzel kezdtük, és minden évben fix pont volt ez a verseny, márcsak ezért is sajnáljuk hogy idén nem élvezhetjük a Makói Hagymafesztivál érdekes hangulatát. Abban azért mindig volt valami érdekes, hogy a helyi - egyébként Bódi Guszti koncertre összegyült - tömeg elött a színpadon történt a nyertesek kihírdetése és a kupák átadása. Megvolt a díjátadóknál az a tévképzetünk, hogy a versenytársakon kívül mások is kiváncsiak az eredményekre. :)

Következő versenyünk a túrkevei Magyar Kalandrally Bajnokság, de sajnos még az is közel egy hónap múlva lesz csak.

Lustee 3 komment

Kommentek

Zsófi - 2010. június 17. - 08:51
Sziasztok!

Múlt héten voltam Borsodban, az árvízkárosultaknak már nem tárgyi adományokra van szükségük, hanem pénzre. Hiába viszünk nekik 50 doboz konzervet, meg tésztát, ruhát ilyenek, ha a sütőjük ment tönkre, meg berogyott a mennyezet. Az adományok akkor jöttek jól, amikor a sportcsarnokban várták, hogy legyen valami. Szóval az elgondolás szép, de inkább a nevezési díjakat kellene felajánlani, vagy ilyesmi.

Lustee - 2010. június 18. - 22:55
Szia!

Szerintem ezt írd meg nekik egy mailben. Talán átgondolják. Ahogy írtam is, szerintem ez egy hirtelen ötletből indult próbálkozás, csak nem lett végiggondolva. Elcseréltünk egy Ibrányt egy Makóra, ilyen rossz boltot hogy lehet csinálni!? :(

Zsófi - 2010. június 19. - 16:14
Megírtam, de mindenképpen adományt akarnak gyűjteni. Viszont valaki felajánlott egy nagyobb járművet a szállításhoz, így nem a versenyautókat kell telepakolni. A Makót én is sajnálom, bár most ott is volt nagy égszakadás-földindulás, lehet, hogy oda is elkél a segítség...



A kommenteléshez be kell jelentkezned!