Eső, eső, eső: nagy sár

2010. május 12. - 22:25

Ahogy mostanában kinéz időjárásunk, és amit az elkövetkező pár napra jósolnak a "hozzáértők", talán nem nagy könnyelműség ha azt mondom hogy sár lesz a hétvégén.

Először is az a véleményem az időjárás előrejelzésről, hogy jóslás, hosszútávon meg pláne. Rövid távon, mondjuk fél napra előre könnyű jósolni, de ilyen jóslást mi nem hallunk, az csak a Forma 1-es csapatoknak jár. (Pénz, pénz, pénz, és elemző számítógépek százai dolgoznak nekik persze.)

A több napos előrejelzésnek kicsit jobbak az esélyei mintha dobókockával mondanák meg a hétvégi időt, de komolyabb pénzben nem fogadnék rá, az tuti. Egy hete nézem mit jósolnak erre a hétvégre, de végig bizakodtam benne hogy csaknem fog esni, legalább a hétvégén ne. Sajnos ahogy közeledünk egyre nagyobb valószínüséggel lehet bízni a jóslásban, és úgy tűnik a hétvégén esni fog, nagyon és sok. :( 

Két helyen szoktam időjárási előrejelzéseket nézni, az időkép.hu-n és a met.hu-n. Az időkép szerint az elmúlt pár napban kb 1 cm-nyi csapadék esett átlag a nyugati országrészen. (Miután Budapestről indulunk és Bajára megyünk Dombóvári pihenővel, az út során nagyon különbözőek lehetnek a csapadék mennyiségek.) A következő két napra megint mondanak záporokat, zivatarokat. A met.hu-n dettó hasonló a helyzet.

A lényeg az, hogy szombat reggelig esőt mondanak, főleg a Dunántúlra, olyan igazi tavaszit: zápor, zivatar, jégeső, felhőszakadás, ilyesmi. Ennek én még örülnék is, mert nem olyan rossz az ha van egy kis sár, nem is porzik annyira az út, izgalmasabb is a verseny, meg jól is áll a kocsin egy kis sár. :) Ellenben a rossz az, hogy szombatra és vasárnapra nagyon-nagyon sok esőt jósolnak. Na ennek nem örülök, ugyanis esőben autózni, már elve nem olyan jó, és ami sokkal rosszabb szakadó esőben kiszállni pontokat keresni. Na nem mintha sátorozni szeretnék esőben... Akár 50mm csapadék is eshet, ami aszfalton kocsikázva is sok, hátmég földúton.

De hogy mi értelme volt az okfejtésemnek? Igazából semmi, csak bosszankodni tudok rajta. :)

Everybody talks about the weather but nobody does anything about it.

Mark Twain

Lustee 4 komment

Kommentek

Lustee - 2010. május 13. - 09:02
Animált előrejelzés: http://meteoview.meteodat.cz/hu96/bin/
Mindenesetre érdekes, lesz baj. :)

Gabibaby - 2010. május 13. - 10:13
Akkor lehet jóljárnék egy gumicsízmával???

Wandering - 2010. május 13. - 20:41
Ügyesek legyetek! Gabika, még tartozom neked, nem felejtettem el!

Lustee - 2010. május 14. - 12:25
Köszi, igyekszünk majd!



A kommenteléshez be kell jelentkezned!