MKB Pusztavám - beszámoló

2010. október 18. - 13:43

Kedves Mindenki!

Kellemesen telt a hétvégénk, köszönjük mindenkinek aki szorított értünk és mindenkinek aki azon volt, hogy ne essen az eső... nem esett! :) Megúsztuk a zuhét, szép időnk volt szinte végig. A verseny maga nem annyira volt izgalmas számunkra, sajnos rengeteget autóztunk aszfalton és csak nagyon nagyon keveset földutakon. A pálya ráadásul duplán újrahasznosított volt: egyrészt jártunk már erre az egyik korábbi Kalandrally versenyen (Tata) amivel nem is lett volna baj (bár az a verseny is elég aszfaltosra sikerült számunkra). Az viszont már zavaróbb volt, hogy az első és a második nap gyakorlatilag ugyan azon az útvonalon zajlott, csak a pontok voltak picit odébb. Mi azért vittünk bele kis változtatást: más irányba indultunk vasárnap és nem jártunk be mindent újra. Mindezektől függetlenül mi jól éreztük magunkat, hétvégi programnak nagyon szórakoztató volt, terepjárós versenynek kissé unalmas.

Ami az eredményünket illeti nem sokkal lett jobb mint legutóbb Mezőhegyesen. Ezúttal a 11. helyet szereztük meg. Összetett pontot tehát most sem kaptunk, így a második helyünk ugrott, de valószínűleg a dobogó is. A miértre egyszerű a válasz: rettenetesen lassú az autónk. Ahogy Mezőhegyesen az időméréses speciálokon, úgy itt az aszfaltos versenyen is bőven kijött. Mindig is lassú volt, de régebben a lineárpályákon az ügyességünkkel, a szerencsénkkel és azzal, hogy kicsit jobban tudtuk követni az akkori rendezők észjárását mint mások, sikeresen kompenzáltuk ezt a problémát. Mostanra a többiek is felzárkóztak, változtak a versenyek, változott a hozzáállás. Változtak a feladatok is, már sokkal több összetevője van a "jó csapat"-nak. Mindenki sokkal komolyabban veszi a küzdelmet, többet ad bele és többet is tesz a győzelemért. Nyilvánvalóan mi is hibázunk sokat, de az alapvető probléma az, hogy a 77 lóerő túlságosan lassan mozgatja meg a közel 3 tonnás Patrolt. A lassúság miatt jóval kevesebb az időnk, így ha hibázunk nagyobb árat is fizetünk érte. A kevesebb idő alatt kevesebb feladathoz jutunk csak el, így hiába minden igyekezet, nem tudjuk utolérni a többieket.

Mindazonáltal nincs ezzel baj, technikai sport révén ez bőven része a játéknak. Sajnáljuk, hogy így alakult, de részben örülünk is neki: ha lesz pénzünk megcsinálni a kocsit és újra fel tudjuk küzdeni magunkat az élmezőnybe akkor sokkal szorosabb küzdelmekre, izgalmasabb versenyekre számíthatunk mint eddig bármikor! Már nem csak egy-két csapat küzd a győzelemért hanem legalább 10! Nagyon várjuk már! :)

A pusztavámi versenyt egyébként az Aquincum Racing Malátabár csapata nyerte akik az eddigi 5 futamból négy versenyen diadalmaskodtak és ezzel biztossá vált, hogy Ők az első Magyar Kalandrally Bajnokság győztesei. Ezúton is gratulálunk nekik, kétség nem fér hozzá, hogy megérdemlik, ők a legjobbak a mai mezőnyben.

Lesz még egy évadzáró forduló novemberben Erdélyben. Mindekit sok szeretettel várunk, bizonyára jó mulatság lesz, versenyzőknek, szurkolóknak egyaránt!

Addig is további kellemes őszt, nemsokára jelentkezünk a pusztavámi képekkel és videókkal!

norbee 1 komment

Kommentek

teknős - 2010. október 19. - 00:43
Az Aquincum Racing csapat köszöni az elismerést. Az élmezőny valóban sűrűsödik, de vannak szupernóvák is. (Csányi és Társa)



A kommenteléshez be kell jelentkezned!