HC Baja: ítéletidő, második helyezés

2010. május 16. - 16:13

Kedves Emberek! Végetért a hétvégi móka, csapatunk ezúttal a második helyen végzett!

Az időjárás pontosan olyan volt amilyennek Lusti barátom és az időjósok megjövendölték. Gyakorlatilag végig esett az eső, de nem csak úgy éppenhogy, hanem ahogy a csövön kifért. Terepen közlekedni gyakorlatilag lehetetlenség volt egy idő után, annyira felázott minden, hogy csak kilinccsel előre tudtunk haladni. Mindezek ellenére ma reggel meglepődve tapasztaltuk, hogy az első helyen állunk. Ma úgy indultunk neki, hogy csak a minimális kockázatot vállaljuk be és úgy próbáljuk megőrizni az első helyünket, hogy amit lehet aszfaltról közelítünk meg, és csak nagyon szükséges esetben megyünk be terepre, mert ha ottragadunk valahol akkor vége.

A terv jónak bizonyult, szépen gyűjtögettük a pontokat és számításaink szerint meg lett volna a szükséges pontunk az első hely megtartásához ám a terep mégiscsak közbeszólt: egy 3 km-es sarazós szakaszon kb. 50 méterre az aszfalttól beestünk egy jó méteres lyukba egy 90 fokos kanyar külső ívén. A bokáig érő sárban és a szakadó esőben több mint egy óráig tartott kiszenvednünk az autót a lyukból, több nekifutásban csörlőztünk és emeltünk és csörlőztünk és emeltünk, nagyon kemény meló volt, és nagyon sárosak és vizesek lettünk, de végül sikerült magunkat kihalászni. Az egy órás kaland azonban végzetesnek bizonyult: ugyan beértünk szintidőre, de már nem tudtunk elmenni azokért a pontokért amikért eredetileg szerettünk volna.

A dolog pikantériája, hogy Zolikáék (akik egyébként nagyon ügyesek voltak a kétkerék meghajtású Golffal, le a kalappal előttük) végül 15 ponttal nyertek előttünk, amit még simán összeszedtünk volna az egy óra alatt. Dehát (ahogy szoktam mondani) ez egy ilyen játék, és amúgy is, a második hely is nagyon szép eredmény, csak bosszantó, hogy ennyire közel voltunk, és saját hibán múlott.

Összességében nagyon jó verseny volt, még annak ellenére is, hogy az időjárás a legkevésbé se kedvezett a játéknak. Ennyire sárosak és vizesek még soha nem voltunk, a kocsi belsejében több sár van mint kint a természet lágy ölén. :)

Köszönjük mindenkinek aki szorított értünk, szükségünk is volt rá! Legközelebb két hét múlva lesz verseny, a Magyar Kalandrally Bajnokság második futama, melyet Tatán és környékén rendeznek meg. Bízunk benne, hogy addigra eláll az eső és végre egy igazi nyári versenyben lehet részünk.

Végezetül az eredmények  (első 5 helyezett):

  • Sasleves Rally Team (340 pont)
  • Snickers Team (325 pont)
  • Gonda Rallye Team (284 pont)
  • Bamako Medical Team 2 (222 pont)
  • Magyar Vitézek (220 pont)

Az összetett pontversenyben megőriztük az első helyünket, a teljes eredménylistát majd otthonról feltöltöm. További kellemes vasárnapot mindenkinek! :)

norbee 6 komment

Kommentek

bubu001 - 2010. május 16. - 17:20
Gratulálok srácok!!!
ha vannak akkor fotókat!!!

Kinga - 2010. május 16. - 17:40
Szép volt fiúk! :-)
Nem semmi időtök lehetett...
Puszi!

Kinga és Gojó

Wandering - 2010. május 16. - 18:20
Szép volt fiúk és lányok! Külön gratuláció a kitartásért! Hazamenni, forrófürdő, borostea, pihenés!

norbee - 2010. május 16. - 19:26
Köszönjük, köszönjük! :) Mi igazán küzdöttünk! Amúgy jó ez a második hely, lehetett volna sokkal rosszabb is, meg vagyunk elégedve. Három versenyből három dobogó! Kipróbáltunk minden fokot... mi lesz két hét múlva?

Goblin - 2010. május 16. - 21:31
ennyire jó időt kifogni, álitólag több mint egy hónapnyi csapadék eset 24 óra alatt. Grat, ügyik vagytok!

Lustee - 2010. május 17. - 01:27
Köszi! Brutál mennyiségű eső esett le, szerencsére nem olyan hirtelen felhőszakadás szerű viharban, hanem úgy folyamatosan a verseny alatt. Elég sokat vezettem az offroad-os saras szakaszokon, egy kivétellel nagyon élveztem is, de ezt a vasárnapi malőrt sajnálom. Egyértelműen vezetési hiba volt, túl gyorsan akartam bevenni a kanyart. Nem lett volna gond, ha nincs gödör, de volt, ráadásul nagy. Megint sokat tanultunk, vezetni is, csörlőzni is, jack-et használni is. Már csak ezért is megérte, de a második helynek is örülünk persze!



A kommenteléshez be kell jelentkezned!